Prades ha acollit una jornada tècnica sobre la Poma de muntanya

S’han exposat els primers resultats de les varietats experimentades de la zona

 

Prades té la sort de comptar amb la Poma de muntanya, un fruit que és llargament deficitari al nostre país. Per aquest motiu, el dia 10 de novembre va organitzar una jornada tècnica per tal d’aprofundir-hi. A més, el municipi disposa de zones de conreu infrautilitzades com és la muntanya de Prades amb un potencial que s’està contrastant experimentalment a la Finca de Prades.

En aquest context s’ha emmarcat una jornada que pretenia posar en valor la Poma de muntanya, ja que pot tenir un lloc destacat per les seves característiques d’adaptació a zones fredes, on aquesta espècie expressa el seu potencial productiu i de qualitat. De fet, s’hi han exposat els primers resultats de les varietats experimentades a la zona de Prades i experiències d’aquest conreu en agricultura convencional i ecològica en altres zones de muntanya de Catalunya.

L’acte va comptat amb una presentació a càrrec de Sr. Ángel Xifré, director dels Serveis Territorials del DARP a Tarragona i la Sra. Lídia Bargas, alcaldessa de Prades. Seguidament s’obrí un debat sobre l’estat actual del projecte de fructicultura de muntanya a través del Dr. Ignasi Iglesias, investigador de l’IRTA-Fruitcentre. Finalment es tractaren els mercats globals de la fruita i tendències de futur. Per tancar l’acte, un tast comentat de les varietats de la finca experimental de Prades.

El programa ha donat continuïtat al projecte de fructicultura de muntanya iniciat al 2009 i desenvolupat per l’IRTA amb el suport del DARP. A més, ha premès comprovar i validar aquesta bona adaptació. Avui dia, aquest conreu és present en 7 comarques de Catalunya i es disposa de dos marques per la seva comercialització.